Special Meeting of Land Use & Transportation Committee, Thur Sept 29 7-9pm

Please join me for a Special meeting of the LU & TC taking place Thurs. Sept. 29th from 7-9 pm at the German American Society, 5626 NE Alameda. This Special meeting was scheduled at our last meeting on Sept 15th to allow our Committee to focus and comment on the Comprehensive Plan “Early Implementation Package”.  This massive set of policy documents are scheduled for City Council hearings Oct. 6th and 13th. It includes the following:

      1. ·       Zoning Map– Note: Impacts 60th Ave. Sta. Area and Mixed Use Commercial Zone
      2. ·       Transportation Systems Plan(TSP) – Note: Includes possible reducing vehicular lanes and on-street parking to allow bicycle lanes on Sandy Blvd. from NE 82nd through Hollywood where the Planning and Sustainability Commission recommends NE Sandy Blvd. as a Bikeway along with Halsey. Transportation Demand Management strategies for new Campus Institutional Zone (think Providence Hospital)
      3. ·       Community Involvement Program

The Portland Bureau of Planning and Sustainability Staff recommendations can be found at: www.portlandoregon.gov/bps/pdxcompplan
The Portland Bureau of Transportation Stage 2 TSP can be found here: https://www.portlandoregon.gov/bps/article/588792

East Portland Transportation Town Hall & Open House (Oct 5 2016 6-8pm)

On behalf of the Commissioner Steve Novick and the Portland Bureau of Transportation (PBOT), I would like to invite you (and members of your community) to an East Portland Transportation Town Hall + Open House event. The meeting will provide residents and other East Portland stakeholders with the opportunity to meet with PBOT staff and learn about programs and projects that are delivering better, safer streets and other transportation upgrades to your community.

The event will include a special briefing about Fixing our Streets, the program funded by the new local gas tax that will provide significant improvements to streets, sidewalks, bike lanes, signals and safe routes to school in East Portland and across Portland. This interactive project map shares more information about the improvements committed across the city.

The meeting will take place on October 5th from 6 to 8 p.m. in the South Cafeteria of David Douglas High School, 1001 SE 135th Ave., Portland, OR 97233. Commissioner Steve Novick and Director Leah Treat will attend. They will be joined by PBOT project managers responsible for implementing the various East Portland projects and other important PBOT services. Attendees will have the opportunity to provide input on the Fixing Our Streets projects that are being planned in the community.

Sept 6 RCPNA Board Meeting Agenda

As a reminder, all neighbors are invited to attend RCPNA board meetings.

Sept 6 2016 RCPNA Board Meeting Agenda

AGENDA

September 6, 2016 RCPNA Board Meeting
German American Society
7:00pm-9:00pm
Steven Effros Minutes Taker
1. Welcome and Introductions: Tamara DeRidder (5 minutes – 7:05)

2. Review and Approval of the June 21 General Meeting Minutes and the August 2 Board Meeting Minutes (5 minutes – 7:10)

3. Treasurer’s Report (5 minutes – 7:15)

4. New Board Members (15 minutes – 7:30)

5. Planning for the October General Meeting and Preliminary Discussion of Future General Meetings (25 minutes – 7:55)

6. Committee Reports: Each Committee Gives Update (40 minutes – 8:35)

Business
Clean Up – Discuss hand off from Rob Coleman to Steve Effros
Communications – We have a new chair; next newsletter deadline (9/10)
Emergency Preparedness
Entertainment – Discuss hand off from Craig Lindsay to Gary Points
Environment
Homelessness
Land Use & Transportation

7. Budget – Getting Started on Fund Raising: Tamara DeRidder, Deb Field, Richard Crockett (15 minutes – 8:50)

8. Board Operations (5 minutes – 8:55)

Conflict of Interest Statements

9. New Business (5 minutes – 9:00)

10. Adjourn (9:10)